França impulsa la restauració ecològica


El govern francès aposta obertament per l'agricultura ecològica, així, a través del fòrum "Grenelle de l'environement", pretén aconseguir que al 2012 el 20% de tots els aliments que es consumeixin en el sector de la restauració siguin ecològics. Però de moment el progrés només és en les enquestes ja que: mentre que el 38% dels consumidors francesos volen consumir productes ecològics i el 78% dels pares manifesten la voluntat que els seus fills tinguin productes ecològics en els menjadors escolars, només un 0,45 % dels àpats en restauració incorporen producció biològica i tan sols un 1,5% dels àpats escolars segueixen aquesta opció. El 2008, els productes biològics representaven només el 0,62% de les compres d'aliments en la restauració.

Per tal de posar fil a l'agulla davant de la descoordinació entre la demanda i l'oferta, recentment han sorgit dues iniciatives. D'una banda, la Fundació Nicolas Hulot i la Federació de Centres de Foment de l'Agricultura Ecològica (Civam) han creat la "Guia per una Restauració Pública Responsable" des d'on es pretén impulsar, a través d'experiències properes, el canvi vers l'alimentació més sostenible entre col.lectius de restauradors i empreses.

D'altra banda, l'organització WWF, conjuntament amb el Sindicat de Restauració (SNRC) ha publicat un llibre destinat a orientar a les autoritats locals sobre les estratègies per impulsar els menjadors ecològics. El guió de llibre és a partir de respostes a preguntes com si cal passar directament a una restauració el 100% ecològica, què és més important si producció ecològica o de proximitat i quin és el preu just dels aliments biològics.

Més informació: mescoursespourlaplanete


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article