El consum habitual de menjar ràpid o preparat està molt vinculat a una predilecció pels gustos salats. Això és el que indica un informe que publica la revista especialitzada "Journal of Human Nutrition" que mostra la tendència entre els adolescents que han participat en un estudi i constata que el consum habitual de menjar ràpid pot desenvolupar el gust per consumir més sal. Segons els investigadors de la Universitat de Daejin (Corea) que han fet el seguiment, l'estudi dóna informació bàsica que es podrà utilitzar en els programes educatius de reducció del consum de sal.
La sal és un nutrient necessari però el seu excés pot provocar hipertensió arterial i malalties que se'n deriven, problemes cardiovasculars o alteracions que es vinculen a l'obesitat.
La quantitat de sal diària que recomanen les organitzacions mundials de la salut per evitar malalties com la hipertensió arterial no supera els 5 grams, mentre que la mitjana ingerida de sal al món occidental és d'entre 10 i 12 grams.
Més informació: Food Navegator
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari