El "fast food" empeny a consumir més sal

La mitjana de consum de sal a occident duplica les quantitats recomanades per la FAO


El consum habitual de menjar ràpid o preparat està molt vinculat a una predilecció pels gustos salats. Això és el que indica un informe que publica la revista especialitzada "Journal of Human Nutrition" que mostra la tendència entre els adolescents que han participat en un estudi i constata que el consum habitual de menjar ràpid pot desenvolupar el gust per consumir més sal. Segons els investigadors de la Universitat de Daejin (Corea) que han fet el seguiment,  l'estudi dóna informació bàsica que es podrà utilitzar en els programes educatius de reducció del consum de sal.

La sal és un nutrient necessari però el seu excés pot provocar hipertensió arterial i malalties que se'n deriven, problemes cardiovasculars o alteracions que es vinculen a l'obesitat.

L'estudi se centra en els restaurants de menjar ràpid però també es pot aplicar a la indústria que elabora menjars preparats. Al Regne Unit, Irlanda o EUA, més del 80% del consum de sal prové dels aliments elaborats. Una sal que s'ingereix sovint sense que el consumidor en sigui conscient.

La quantitat de sal diària que recomanen les organitzacions mundials de la salut  per evitar malalties com la hipertensió arterial no supera els 5 grams, mentre que la mitjana ingerida de sal al món occidental és d'entre 10 i 12 grams.

Més informació: Food Navegator





Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article