Joan Nogué atribueix la majoria d'excessos urbanístics al "mal finançament" dels ajuntaments

El catedràtic de Geografia Humana de la UdG va rebre ahir el premi Jaume I d'Urbanisme, Paisatge i Sostenibilitat


El Director de l'Observatori del Paisatge de Catalunya, Joan Nogué, va rebre el premi Jaume I d'Urbanisme, Paisatge i Sostenibilitat que li havia estat atorgat fa uns mesos. En l'acte celebrat a València, Joan Nogué va recordar la importància del paisatge en la qualitat de vida de les persones, no només com a element estètic, sinó pels valors emocionals i de benestar que pot proporcionar als habitants d'un determinat indret.

El catedràtic de la Universitat de Girona va lamentar el creixement urbanístic d'algunes zones del País Valencià, Catalunya i part de la costa espanyola perquè no respon a les necessitats reals de la població sinó a la decisió de molts ajuntaments d'obtenir més ingressos a costa de construir sense solta.

Per Nogué, el mal finançament de les administracions locals ha creat un cercle viciós nefast que ha qualificat de "pa per avui, gana per demà", tal com ho mostra la crisi econòmica actual.

Fa pocs mesos Nogué va publicar el darrer llibre "Entre Paisatges" (àmbit 2009), que recull articles publicats sobre el tema.

En aquest enllaç podeu veure l'entrevista que Jornal, en col.laboració amb Sies.tv, li va fer el juliol passat.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article