La incineració de residus és insegura, desincentiva el reciclatge i no genera llocs de treball


No hi ha tecnologia segura d’incineració de residus, tota activitat d’incineració te uns impactes en la salut de les persones i del medi ambient: l’atmosfera no s’ha d’utilitzar com un gran abocador! Aquesta és una de les conclusions del debat organitzat per la CEPA en les jornades tècniques "L'escalfament global. Incineració de residus, solució o problema.

Les jornades, celebrades entre el passat 30 de gener i l'1 de febrer a Barcelona, també han aportat alternatives com ara la prevenció de residus i la gestió dels recursos amb estratègies de sostenibiltat ambiental, social, econòmica i per tant "de salut". La incineració amb recuperació d’energia és un sistema de tractament tèrmic de poca eficiència energètica, malbaratador de recursos materials i energètics, productor de tòxics que no existeixen al medi, desincentivador del reciclatge i amb poca capacitat de generar treball i sostenibilitat.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Bernat Clor
1.
I que me'n dieu de l'emissió de dioxines. Fa temps va sortir un informe en el que s'analitzava el nivell de dioxines a la sang. Un nivell que creixia en les persones que vivien al voltant de plantes d'incineració.

Què diu wikipedia sobre dioxines:
"Aquests compostos, son bioacumulatius en humans i en els animals, degut a les seues propietats lipofiliques, i són productes teratogens, mutagens i se sospita que cancerosos en humans. Recentment s'han trobat impureses de dibenzofurans i dibenzodioxines polibromats en retardants de flama bromats, com ara els difenilèters polibromats.

Si bé hi ha indicis que aquestes molècules poden ser produïdes en algunes activitats naturals com els incendis forestals o les erupcions volcàniques, els nivells alarmants de dioxines al medi tenen el seu origen en el procés d'industrialització. En la indústria les dioxines són produïdes per la combustió de matèria orgànica en presència de petites quantitats de clor. Alguns dels processos que més en produeixen són:

La fabricació de plaguicides organoclorats.
La fabricació de pasta de paper.
La incineració de residus. "

Ús de combustibles fòssilsS
  • 0
  • 0

Comenta aquest article