Ecologistes critiquen el malbaratament elèctric nocturn


Els 22.000 megavats que es consumeixen a tot l'estat només de matinada són equivalents a la producció de 22 centrals nuclears. Fanals que fan més llum del necessari, edificis amb llums enceses tota la nit, hàbits poc estalviadors com el de no apagar completament l'ordinador o la televisió a la llar, ja sabeu, allò de desconnectar el pilot de l'stand by. Segons explica la Cadena Ser, els grups que defensen la sostenibilitat comparen els consums amb Alemanya  que, malgrat duplicar la població espanyola, consumeix la meitat d'energia elèctrica.

Segons explica l'emissora en un reportatge, els ecologistes posen exemples de mals hàbits de consum elèctric a la llar i en destaquen el fet de no desconnectar del tot l'aparell de televisió, l'ordinador o l'equip de música quan és hora d'anar a dormir. Asseguren que sovint la despesa generada de més ronda el 15%, uns 40 euros de més l'any.

Red Eléctrica reconeix que hi ha un consum excessiu de nits però té més tendència a aconsellar per a estalviar que es limiti el consum de dia. Els anomenats "lladres", dispositius que concentren la connexió dels diversos aparelles, acaben sent una bona eina per a estalviar ja que en una sola retirada es desconnecten tots els aparells connectats a la base.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article