Els avets de Nadal reciclats en mulch


Els arbres de Nadal i les plantes dipositats en els 220 punts de recollida de Barcelona ciutat han permès obtenir 120 metres cúbics de mulch, que s'utilitzaran com a encoixinat vegetal als parcs i jardins de la ciutat.  Aquesta cobertura vegetal es distribuirà pels parcs i jardins urbans, ja que afavoreix la retenció de la humitat procedent de la pluja o del reg, així com l'aireig del sòl, i actua com a agent preventiu de l'aparició de males herbes.

D'aquesta manera, com que els nivells de supervivència dels arbres de Nadal quan es replanten són molt baixos, s'integren a les zones verdes urbanes en forma d'encoixinat vegetal.

El reforç dels serveis de recollida i neteja de Nadal ha permès recuperar un total de 6.186 tones de paper i cartró, així com 4.014 tones de vidre durant els 39 dies que s'ha mantingut operatiu. L'ajuntament de Barcelona ha posat l'accent durant aquesta campanya en la recollida comercial, de manera que la recollida del paper i el cartró en horaris comercials a la zona centre, per exemple, va passar de diària a nou cops per setmana.




Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article