Jornada sobre l'aplicació del REACH a Catalunya


El 30 de novembre de 2010 finalitza el primer dels terminis fixats pel reglament europeu REACH perquè les empreses que fabriquen o importen substàncies químiques per damunt de les 1.000 tones en facin un registre. La Cambra de Comerç de Barcelona i el Departament de Medi Ambient organitzen el proper 27 de gener  una jornada sobre el desenvolupament d'aquesta normativa a Catalunya en la que es pretén donar una visió general de l'evolució d'aquesta norma també a nivell europeu i parlar de l'estratègia catalana. En la jornada que se celebrarà a la Casa Llotja de Mar de Barcelona es presentarà la guia de seguiment que ha editat el Departament de Medi Ambient i Habitatge.

El REACH va entrar en vigor l'1 de juny de 2007 i pretén garantir un nivell elevat de protecció de la salut humana i el medi ambient davant dels riscos que poden suposar les substàncies químiques integrades en la majoria dels objectes presents en la nostra vida quotidiana. El reglament vol promocionar mètodes alternatius, la lliure circulació de susbstàncies en el mercat interior europeu i reforçar la competitivitat i la innovació en aquest camp.

La inscripció és gratuïta, prèvia confirmació al telèfon 902 448 448

REACH és el Reglament sobre Registre, Avaluació, Autorització i Restricció de Substàncies Químiques que va entrar en vigor l'1 de juny de 2007 amb l'objectiu de simplificar i millorar el marc legislatiu anterior sobre substàncies químiques de la Unió Europea (UE).

Aquesta reglamentació fa responsable la indústria per avaluar i gestionar els riscos que plantegen els productes químics i el subministrament d'informació de seguretat adequada als seus usuaris. En paral.lel, la Unió Europea pot adoptar mesures addicionals sobre substàncies altament perilloses, on hi ha una necessitat de complementar l'acció a nivell de la UE.

REACH UE

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article