74 centres educatius de Barcelona tindran plaques fotovoltaiques a la coberta


ICF Equipaments, la filial de l’Institut Català de Finances (ICF) dedicada a la promoció i manteniment d’equipaments públics, instal·larà plaques fotovoltaiques a la coberta de 74 centres educatius de la demarcació de Barcelona. Aquesta mesura permetrà, d’una banda, l’aprofitament de cobertes per a la generació d’energia i, per l’altra, acostar les energies renovables als alumnes i professors.

La instal·lació i explotació d’aquestes instal·lacions fotovoltaiques correrà a càrrec de l’empresa AV Soltaica, del Grup Aplir. Aquest projecte forma part d’una iniciativa més àmplia que impulsa el Govern català amb l’objectiu d’instal·lar plaques solars a 108 centres escolars d’arreu de Catalunya.

Es crearan dues aules ambientals centrades en l’energia solar fotovoltaica, que es basaran en les instal·lacions dels centres, i s’editaran materials educatius relacionats amb aquesta font energètica. A més, cada centre disposarà d’un panell informatiu que permetrà als alumnes realitzar un seguiment de l’energia que generin les plaques i de l’estalvi que suposin en les emissions de CO2.

En total, el projecte suposarà la instal·lació de 14.400 metres quadrats de plaques i d’una potència d’1,8 MWp, que s’estima que generaran uns 3,6 GWh anuals –equivalent al consum elèctric anual de 1.200 famílies– i estalviaran l’emissió de 1.250 tones de CO2 a l’atmosfera cada any. AV Soltaica es farà càrrec dels arrendaments de les cobertes per un període d’entre 20 i 25 anys a canvi d’un cànon i de l’execució d’un projecte educatiu per acostar l’aprofitament de l’energia solar fotovoltaica als alumnes i personal docent dels centres educatius.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article