Consumidors i productors demanen continuïtat als mercats "De l'hort a la taula"


Consumidors i productors demanen que el mercat ecològic "De l'hort a la taula" que s'ha celebrat a Lleida els mesos de novembre i desembre es continuï celebrant cada mes. La segona edició del mercat de proximitat "De l'hort a la taula" de finals de desembre va confirmar l'èxit de convocatòria entre consumidors i paradistes pel que demanen ara a la regidoria de Medi Ambient i Horta de la Paeria que doni continuïtat a la iniciativa i acabi sent un mercat estable al llarg de l'any. 

Els consumidors que han assistit al mercat de proximitat han pogut adquirir productes de l'horta que encercla la ciutat de Lleida de la mà dels mateixos productors  i elaboradors. En les parades s'hi podien trobar vins i licors, melmelades, bolets i conserves, oli, formatge i derivats làctics, fruita i verdura, galetes i dolços, carn i embotits, mels i plantes aromàtiques.

La regidoria de Medi Ambient i Horta i la de Mercats i Consum de l'ajuntament de Lleida van tirar endavant la iniciativa amb la intenció d'oferir un lloc de venda directa als pagesos i elaboradors lleidatans, sense intermediaris. Defensen que gràcies a la organització d'aquests mercats es facilita la comercialització de productes locals,
permetent que la gent conegui què s’està produint a la comarca i qui ho fa. A més, els petits productors tenen ocasió de comercialitzar el seu producte sense perdre marges de benefici i, gràcies a la relació directa amb el consumidor, el pagès o artesà té l'oportunitat d'explicar  el mètode d'elaboració perquè el client pugui conèixer el valor que conté.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article