Aquest Nadal, "No m'expliquis cuentus xinos!"


Amb l'eslògan, "Aquest Nadal fes un regal amb missatge" el Centre de Sostenibilitat Territorial  posa a la venda una edició limitada de samarretes amb l'eslògan "Jo he matat un goril·la" a un preu únic de 10 euros. El titular és un dels que formen part de l'exposició No m'expliquis cuentus xinos! que el CST ha presentat ja a diverses localitats catalanes. Cadascun dels apartats estira del fil de situacions quotidianes per a fer-nos reflexionar sobre l'estreta relació que tenen les nostres accions i el nostre consum amb situacions dramàtiques que es viuen a d'altres parts del planeta.

La història “Jo he matat un goril•la” explica la relació entre l’ús dels mòbils aquí i la desaparició dels goril•les a la República Democràtica del Congo. Un dels components del mòbil és el coltan, un mineral d’alt interès estratègic i el 80% del qual s’extreu d’aquest país africà. La pressió de l’activitat minera i la cacera furtiva han fet reduir l’hàbitat dels goril•les i la seva població.

Però la història és això, una introducció a un tema actual com podríem haver parlat de la mobilitat, la pèrdua de biodiversitat o la falta de temps que imprimeix la nostra manera de viure. És un exemple per a reflexionar sobre la nostra acció quotidiana i el seu efecte a escala global.

En aquest enllaç el CST informa d'on trobar-les

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article