Hotels i restaurants compromesos

La cadena R&C deixarà de servir espècies de peix amenaçadesa partir de 2010


Una de les associacions d'hotels i restaurants més selectes, els Relais & Châteaux, han fet un pas endavant en el compromís amb el medi i la sostenibilitat. La cadena ha subscrit un acord entre els establiments que té a diferents punts del planeta a través del qual els seus restaurants deixaran de servir espècies de peix amenaçades durant el 2010. Així, a partir del mateix 1 de gener ha anunciat que retirarà de les seves cartes la tonyina vermella, i deixaran d'oferir els seus famosos tartars elaborats amb aquest peix. Un compromís de tots els establiments hotelers de la cadena on l'objectiu final és "protegir el major rebost de la humanitat: el mar", assenyala el document.

Entre els punts que subscriu el document en destaca detalls com que en diversos estudis es constata que el 50% dels productes del mar que consumim és a través de restaurants. Per aquest motiu, els membres del R&C davant de la disminució dels recursos de la pesca, reconeixen les seves possibilitats que tenen des de la seva posició de compradors de productes del mar. D'aquesta manera remarquen el seu compromís en adquirir productes del mar sostenibles, tan en relació a les reserves d'espècies com la mida o en la tria de mètodes de pesca respectuosos amb els oceans.

La cadena es responsabilitza d'informar als consumidors de les opcions que triïn en les seves cartes i a deixar de servir espècies amenaçades, al llarg de 2010.

L'associació, que compta amb 475 establiments repartits entre 57 països, coopera amb Seafood Choices Alliance, una ONG vinculada a la protecció dels recursos marins.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article