Adjudicada la instal.lació de plaques fotovoltaiques a 108 escoles catalanes


CF Equipaments S. A. U, la filial de l’Institut Català de Finances (ICF) dedicada a la construcció i manteniment d’equipaments públics, ha adjudicat a l’empresa AV Soltaica, del Grup Aplir, la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques a la coberta de 108 escoles i centres educatius catalans que l’entitat gestiona actualment. En total, el projecte suposarà la instal·lació de 14.400 metres quadrats de plaques i d’una potència d’1,8 MWp, que s’estima que generaran uns 3,6 GWh anuals –equivalent al consum elèctric anual de 1.200 famílies– i estalviaran l’emissió de 1.250 tones de CO2 a l’atmosfera cada any. AV Soltaica es farà càrrec dels arrendaments de les cobertes per un període d’entre 20 i 25 anys a canvi d’un cànon i de l’execució d’un projecte educatiu per acostar l’aprofitament de l’energia solar fotovoltaica als alumnes i personal docent dels centres educatius.

La licitació, que s’ha dividit en tres lots, ha comptat amb la participació de vuit empreses. La valoració de les ofertes ha tingut present els aspectes tècnic, econòmic i formatiu de la proposta. En conjunt, la iniciativa suposarà una inversió aproximada d’uns 10 milions d’euros.

La proposta d’AV Soltaica contempla la creació de dues aules ambientals centrades en l’energia solar fotovoltaica, que tindran com a matèria primera les instal·lacions dels centres, i l’edició de materials relacionats amb aquesta font energètica. A més, també es realitzarà un seguiment de l’energia que generin les plaques i de l’estalvi que suposin en les emissions de CO2.

ICF Equipaments ha valorat molt satisfactòriament la solvència tècnica de totes les ofertes rebudes, que confirma l’elevat nivell i la diversitat del sector de l’energia solar a Catalunya. La mesura, a més d’impulsar la generació d’energies d’origen renovable a Catalunya, també permet avançar en el compliment de l’Acord estratègic per a la internacionalització, la qualitat de l’ocupació i la competitivitat de l’economia catalana, que propugna l’aprofitament de les cobertes d’edificis industrials i de serveis per a la producció d’energia fotovoltaica.



Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article