Eco.si presenta enguany un mercat viu de productes ecològics de temporada


Avui s'inaugura al Palau de Fires de Girona ECO-SÍ, la fira de la cultura ecològica de les comarques gironines, que s'allargarà durant tot el cap de setmana. L'esdeveniment espera rebre més de 9.000 visitants en aquesta quarta edició que se celebra pocs dies abans de festes amb el propòsit, entre d'altres, que els visitants tinguin present els valors ecològics, proximitat i sostenibilitat en les seves compres de Nadal. La novetat d'enguany és l'Eco - Mercat. Es tracta d'un mercat viu de productes de temporada de la demarcació de Girona que el visitant podrà adquirir directament del productor.

Durant els tres dies, s’hi podran trobar des de làctics d’ovella ripollesa, pa i pastisseria per diabètics, oli d’oliva ecològic del massís del Montgrí, passant per tomàquets de penjar i ous ecològics, xai i vedella ecològica d’Ogassa fins a ceràmica negra i recuperació de peces utilitàries antigues. La directora de Fira de Girona, Anna Albar, ressalta que “Eco-Mercat és una iniciativa que s’ha volgut posar en marxa per donar resposta a la demanda del visitant”.

Entre d'altres activitats programades destaquem a partir de les sis de la tarda d'avui una xerrada inaugural sobre remeis casolans, com a homenatge a la figura del remeier tradicional. Demà dissabte, entre les ponències, trobem una dedicada a com afecten els camps electromagnètics en la salut i en el son o la presentació del software de DINA'M-ització de menjadors escolars ecològics. A la tarda, els visitants podran assistir a un Taller de cuina ecològica de Nadal per a totes les butxaques, taller a sis mans de la Xarxa de Cuiners Gironins Slow Food que presenten la declaració d'intencions en adherir els seus restaurants al Km0, aplicat als productes amb què s'elaboren els plats. El diumenge a les 12 h, José Antonio Gallego parlarà sobre la planta de Biogas com una solució al problema dels purins.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article