Presentació del documental "Terra Madre" al Col.legi de Periodistes


Demà es projecta en pre-estrena el documental "Terra Madre" del cineasta Ermanno Olmi al Col.legi de Periodístes de Catalunya. L'acte és organitzat per Slow Food Barcelona - Vazquez Montalbán en commemoració del Terra Madre Day, una jornada internacional dedicada a reivindicar la terra com a llar de l'home, a denunciar les condicions precàries d'un 90% de la població pagesa del planeta i a intentar vincular la població que viu en nuclis urbans als cicles naturals de la vida, procurant fer-la conscient que a través del que consumeix pot influir en el mercat. La presentació de la pel.lícula serà a càrrec de Xavier Mas i Xaxàs (La Vanguardia) i de Gustavo Duch Guillot, ex director de Veterinaris Sense Fronteres.

La celebració coincideix amb què un grup de cuiners reconeguts a tot l'estat que encapçala Valentí Mongay (Restaurant La Salseta de Sitges) i destacat per la seva labor en cuina ecològica i de producte local, s'han posat d'acord per tirar endavant el projecte "Quilometre 0". En consonància amb el que defensa el moviment Slow Food, els cuiners que formen part del projecte assumeixen el compromís de treballar amb productes locals a partir d'un seguit de normes que beneficien el productor, el cuiner i la cultura dels respectius territoris. 

La majoria dels cuiners que s'han apuntat al projecte km0 són de Biscaia, per això, el dilluns 14, el projecte tindrà un lloc entre els actes que inclou el certamen internacional de gastronomia  de Bilbao, Algusto. Més de 15 cuiners reconeguts explicaran com és el dia  a dia en la seva relació directa amb els productors que els subministren productes de qualitat, nets i justos i com valoritzar aquests productes en els seus menús.

L'edició d'enguany d'ECO.SI que se celebra aquest cap de setmana a Girona, també inclou una activitat relacionada amb el moviment Slow Food i el consum d'aliments Km0. Es tracta d'un "Taller Gastronòmic Ecològic de Nadal per a totes les butxaques" a càrrec de la Xarxa de Cuiners gironins Terra Mare d'Slow Food. Un taller a sis mans que oferiran els cuiners que han optat per sumar els seus restaurants als menús "Quilometre Zero". Serà el dissabte 12 de desembre, a les 12 hores, al recinte Fira Girona.

Enllaç:

Xarxa Terra Madre


Algusto              

Trailer del documental Terra Madre


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article