Crida a voluntaris ambientals per una actuació als Aiguamolls de l'Empordà

Aquest dissabte s'organitza una retirada manual de plantes invasores a la platja de la Rubina


L’Apnae, l'ajuntament de Castelló d'Empúries i Depana organitzen aquest dissabte una jornada de voluntariat per eradicar plantes invasores al Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà. Es fa una crida a entitats i persones que hi vulguin col.laborar.

La planta invasora, Carpobrotus edulis, s’ha estès ràpidament a la platja de la Rubina, la seva extensió és perjudicial per l’esgotament dels sòls que la suporten i per impossibilitar l’arrelament d’altres espècies autòctones. Davant d'això, aquestes entitats han organitzat una retirada manual d’aquesta planta invasora a l’extrem nord de la platja de la Rubina. L'ajuntament, per la seva banda, oferirà un petit refrigeri als participants.

Els organitzadors aconsellen als participants que portin cistells per recollir les restes vegetals de l’extracció del Carpobrotus edulis.

Aquesta actuació s’emmarca en el Projecte MIRADES que Depana desenvolupa amb el suport de l’Obra Social de Caixa Sabadell.

Les espècies exòtiques invasores poden causar greus alteracions en la biodiversitat dels ecosistemes naturals on s’introdueixen, ja que interactuen amb la resta d’espècies autòctones presents. Aquest fenomen és una de les principals causes de desaparició d’espècies en l’actualitat, juntament amb la pèrdua d’hàbitats naturals, per la qual cosa es fa necessària la intervenció per eradicar les espècies invasores i limitar-ne la seva expansió.

Més informació a: Depana

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article