Jornada que planteja com introduir els productes ecològics als mercats municipals


L'oficina de Mercats i Fires Locals de la Diputació de Barcelona organitza el 24 de novembre, dimarts vinent, una jornada sobre com fer que els mercats  municipals siguin també canals de distribució natural de productes biològics.

En els darrers vint-i-cinc anys els hàbits de consum han variat notablement. L'augment de la renda de la majoria de les famílies ha fet que l'interès per obtenir més informació sobre els productes que es consumeixen, la qualitat i el compromís ocupessin un lloc important a l'hora d'omplir la cistella de la compra. En aquest punt, els productes ecològics i de proximitat han despertat més demanda però els seus circuïts comercials encara no han desembocat en els mercats convencionals.

D'altra banda, el desconeixement i la confusió davant de les diferents certificacions que integren aquests productes causen en els paradistes un certa resistència a introduir aliments ecològics i de proximitat en els seus punts de venda.

Tot plegat afegit a un major coneixement de l'existència d'aquests productes entre la clientela, aproximadament un 78% de la població, i una major predisposició al seu consum, contrasta amb què un 38% d'aquests possibles compradors no sap on trobar-los.

La jornada vol obrir un debat que permeti establir ponts de contacte entre el petit productor i el paradista dels mercats municipals per a donar fluidesa a la comercialització d'aquests productes.


Data: 24 de novembre de 2009
Hora: De 10.45 a 13.15 hores
Lloc: Mercat de Santa Caterina
Sala d'actes
Francesc Cambó, 16
08003 Barcelona
a/e: [email protected]

Més informació: Jornada "Els mercats municipals: canals de distribució natural dels productes ecològics"

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article