Els mercats "Món Empordà" presenten un taller de reciclatge de roba


La Fundació Món Empordà ve organitzant des de fa un any uns mercats ecològics rotatius entre les poblacions de Rupià, Corçà, Ullastret i Parlavà que se celebren els dissabtes al matí. Ara ens arriba una nova activitat que integraran, vinculada a la sostenibilitat, es tracta de tallers de reciclatge de peces de vestir a càrrec de la modista Neus Bahí. En aquest espai els visitants podran portar la peça de roba que ja no volen utilitzar i se'ls ensenyarà la possibilitat de reconvertir-la per a donar-li un altre ús. Una faldilla pot esdevenir un paraigües o uns texans, que donen molt de si, poden acabar sent una bossa.

Els mercats Món Empordà, que aquest dissabte se celebren a Corçà, són punts de trobada de petits productors i artesans de la zona que compten també amb la participació de mestres d'oficis tradicionals com ferrer o cisteller i en els que les actuacions musicals també hi tenen el seu lloc. Però hi ha més activitats:

En l'edició d'aquest cap de setmana l'espai del moviment Slow Food Empordà tindrà convidats d'honor, en Jordi Sargatal, fundador dels Aigüamolls de l'Empordà i Josep Pamies, lider de la campanya "Som lo que sembrem" en contra dels cultius de transgènics. Els visitants podran compartir-hi un esmorzar de productes de la zona.

Aquest dissabte també participarà Ramon Cos, de Sant Jaume d'Enveja, que parlarà dels EM (microorganismes efectius) per a la neteja i per a l'ús de l'agricultura. I també els carnissers de l'Espunyola que tindran una parada de "xai de Cal Pauet" i "vedella de l'Altarriba".

En la mateixa jornada s'organitzen dos mercats ecològics més a les comarques gironines. Un a la mateixa capital, a la plaça Salvador Espriu -al costat del mercat del Lleó- i l'altre ja tradicional a Sant Martí Vell.
 
A les comarques de Tarragona, els pagesos agroecològics de Valls (Alt Camp), organitzen demà el seu mercat.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article