Alemanya aposta fort pel turisme de bicicleta


El Ministeri d'Economia alemanya ha encarregat un estudi que ha de servir per a potenciar el turisme en bicicleta, com una atracció d'inversions i creació de llocs de treball. L'Associació Alemanya de Turisme ha estat l'encarregada d'elaborar l'informe a partir de dades com l'edat, el nivell d'ingressos i els costums dels turistes que tenen l'habit de viatjar per fer recorreguts en bicicleta. Aquest és un factor de relleu que pot facilitar la reactivació econòmica pel que l'associació aconsella a polítics, empresaris i municipis sobre temes com la coordinació interestatal de rutes en bicicleta, la senyalització per GPS, els serveis de cobertura telefònica i digital i també sobre la possibilitat de noves rutes ciclistes o la millora de les actuals.

El turisme de bicicleta ronda els 9 bilions l'any de xifres de negoci i ocupa de manera directa i indirecta prop de 186.000 persones a Alemanya. L'any passat, 21 milions de persones van utilitzar la bicicleta com a activitat principal en les seves vacances. Mentre que, si se li sumen els turistes que la van utilitzar ocasionalment per estones d'oci, la xifra arriba a 38 milions.

El ciclisme està de moda perquè també creix el nombre de persones que es preocupen per la seva salut. La tendència és que aquesta pràctica segueixi augmentant, especialment entre els turistes de més de 55 anys.

A nivell comunitari cada vegada existeixen més rutes de llarg recorregut que connecten diferents estats.

Font: Ladyverd

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article