Ecoviure torna a Manresa aquest cap de setmana


Aquest divendres torna la fira Ecoviure de Manresa, una de les més tradicionals dedicada a la sostenibilitat i la vida ecològica i referent a la Catalunya central que inclou un concurs i demostracions gastronòmiques.

L’esdeveniment premiarà un any més els millors vins i olis ecològics i les innovacions més respectuoses amb el medi relacionades amb la construcció i la urbanització. També acollirà empreses i entitats vinculades amb les energies renovables, el comerç just i responsable, la construcció sostenible, la protecció de la natura i la cooperació.

Per setè any, els col·lectius vinculats al món de la tecnologia, de l'edificació i de l'urbanisme volen reconèixer, dins del certamen Ecoviure, la sensibilitat envers la sostenibilitat dels estudiants i dels professionals que apliquen aquest criteri en els seus treballs.

La finalitat del premi és la potenciació i el reconeixement de les bones pràctiques ambientals, tot exercint criteris de racionalitat i estalvi en els processos de transformació de la matèria, en l'aplicació de la tecnologia, en la construcció i en l'àmbit del planejament. A partir d'aquest any hi ha un canvi respecte edicions anteriors i els premis aniran destinats un any a estudiants i l'any següent a professionals.

Ecoviure és dels pocs certàmens en els que s'exigeix als participants que els seus productes exposats hagin passat tots els controls ambientals i comptin amb el certificat oficial.

Entre el 16 i el 18 d'octubre s'espera que passin pel recinte de Fira Manresa prop de 10.000 visitants d'arreu de Catalunya. Del programa d’activitats en destaca un taller de pizzes ecològiques a càrrec de Joaquim Pujadas; una demostració sobre innovació i investigació culinàries per part de Marc Puig-Pey de la Fundació Alícia; i una altra de cuina catalana amb influències de França, Itàlia i el País Basc del xef Benvingut Aligué. Els visitants podran participar en les sessions que oferiran reputats cuiners sobre trucs de cuina amb aliments ecològics i de proximitat, acompanyats d'un tast. En el programa, es desmarca per la seva originalitat un curs de construcció amb bales de palla programat per al dissabte 17  i diumenge 18.

Més informació: Ecoviure


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article