El 17 i 18 d'octubre nova empenta al "decreixement"


L'organització social per al Decreixement té una cita els dies 17 i 18 d'octubre a diferents punts de la geografia catalana, País Valencià i Les Illes Balears. Sota el lema "Podem decréixer per viure com volem. Jornades per a la Cooperació Local" els simpatitzants de fomentar una nova cultura política, del treball, de relació amb el medi ambient i amb la vida en general que busquen una alternativa al creixement econòmic il.limitat es trobaran el proper cap de setmana en les activitats que de moment s'han programat al Camp de Tarragona, Osona, Vallès (els dos), València, Comarques de Girona, Barcelona, Mallorca, Alt i Baix Penedès, Garraf, Anoia, Pallars, Ribagorça, Baix Llobregat i Comarques de Ponent.

L'ideòleg d'aquest moviment que ha pres força arran de la crisi actual és Serge Latouche, un economista francès que promou un nou sistema econòmic al que anomena "Decreixement". Professor de la Universitat de París, Latouche es defineix com a objector de l'actual model de creixement econòmic perquè és insostenible i cal frenar-lo per a decréixer.

Pels partidaris d'aquest moviment social, el decreixement es produirà tard o d'hora, quan s'esgotin els recursos naturals que són bàsics per al nostre sistema de vida. Davant d'això els que combreguen amb les idees de Latouche proposen avançar-se a la situació de manera voluntària per, almenys, esmorteir el daltabaix social i econòmic que això pot suposar.

Més informació: Decreixement.net

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article