La Plataforma pel TramVallès escalfa màquines

Demana una xarxa de tramvies que relliguin les principals ciutats del vallès occidental amb Ferrocarrils i Rodalies


La Plataforma pel TramVallès defensa una xarxa comarcal de tramvies i considera que el primer pas és la difusió dels seus arguments entre els usuaris de transport públic.  D'aquí la campanya de difusió a través de díptics entre usuaris de transport públic que ve fent aquests dies. La Plataforma pel Tramvallès, integrada per 15 entitats de la comarca, demana la creació d'una xarxa de tramvies que relligui les principals poblacions del Vallès Occidental enllaçant les diferents línies radials dels Ferrocarrils de la Generalitat i de Rodalies Renfe. La proposta inicial, que es va presentar públicament el passat mes de juny, uniria Terrassa, Sabadell, Barberà, Badia, la Universitat Autònoma, Cerdanyola, Ripollet, Montcada, Sant Cugat i Rubí.

La Plataforma pel TramVallès celebra que en l'esborrany del Pacte Nacional per a les Infraestructures, la Generalitat hagi previst una partida inicial de 96 milions d'euros per la seva primera fase, i que també en el Pla Territorial Metropolità de Barcelona (PTMB) hi consti gran part de la xarxa TramVallès que defensa la Plataforma. Tot i això, els seus membres demanen que s'inclogui la totalitat de la xarxa, una major dotació pressupostària i que la construcció del TramVallès esdevingui una autèntica prioritat per executar a curt termini, degut al seu òptim cost-benifici en una comarca amb més de 800.000 habitants, mancada d'un transport públic de qualitat que vertebri les seves viles i ciutats.

L'entitat aprofita per fer una crida als ajuntaments de Barberà i Montcada, els dos únics consistoris per on passaria la xarxa del TramVallès que en el seu Ple no han donat suport a la proposta, a sumar-se a la resta d'ajuntaments (Badia, Sant Cugat, Rubí, Terrassa, Sabadell, Ripollet, Cerdanyola, Palau-solità i Santa Perpètua) i a les nombroses entitats i associacions que ja han donat un suport explícit al TramVallès.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Toni
1.

Parleu (parlen) del Vallès com si fos una sola comarca, i en són de fet dues: Vallès Occidental i Vallès Oriental!

  • 0
  • 0

Comenta aquest article