Carrefour sense bosses de plàstic a partir d'avui


A partir d'avui la cadena de supermercats, tal com va anunciar fa unes setmanes, deixarà de donar gratuïtament les tradicionals bosses de plàstic per encabir-hi la compra. D'aquí a finals d'any, Carrefour preveu anar eliminant les bosses de plàstic dels establiments de la resta de l'estat.

En la mateixa iniciativa, la cadena inclou el foment de l'ús de bosses alternatives com els cabassos de ràfia o bosses biodegradables fetes amb fècula de patata rebaixant-les a 0,49 i 0,35 euros, respectivament.

En el seu moment, l'OCUC ja va felicitar la cadena per haver estat la més contundent en les seves estratègies per a eliminar les bosses de plàstic i recordava d'altres com Bonpreu i Alcampo que han facilitat bosses alternatives o aplicat descomptes com ha anunciat Eroski, però sempre mantenint les bosses de plàstic a les seves caixes.

Unes actuacions que s'inclouen en el compromís de les cadenes de supermercats amb l'Agència Catalana de Residus, productors i consumidors reunits en comissió de treball, per a la reducció de l'ús de les bosses de plàstic a la meitat abans de 2012

L'objectiu de les campanyes és la sensibilització dels clients sobre la reutilització dels recursos i potenciar el reciclatge. L'any 2007 es van utilitzar només a Catalunya prop de 2.350 milions de bosses d'un sol ús, és a dir, prop d'una bossa per habitant i dia.






Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Pau Revellat
1.

Si ens fan pagar les bosses de plàstic exigirem que ens les donin sense que portin publicitat, no hem de pagar bossa i publicitat.

  • 0
  • 0

Comenta aquest article