La Universitat de Girona organitza unes jornades sobre l'energia associada al transport


La Càtedra de Processos Industrials Sostenibles (PRIS) promou activitats que facin arribar a la societat en general, i a les empreses en particular, idees i experiències que els permeti posar en marxa polítiques i accions cap a la sostenibilitat. Entre aquestes iniciatives organitza la segona edició de les Jornades sobre l'Energia els dies 1 i 2 d'octubre dirigida a estudiants i professionals del sector. L'edició d'enguany tracta de l'energia associada al transport.

La primera jornada (1 d’octubre) servirà per fer un repàs al panorama actual dels usos energètics, i comptarà, entre d'altres, amb la intervenció d’Assumpta Farran (cap de la Unitat de Transport de l'Institut Català de la Energia ) que analitzarà el consum energètic associat al transport; Òscar Bonet (responsable de l'àrea de motors del Centre Tècnic de SEAT, Barcelona), abordarà l’aplicació dels motors tèrmics al transport; i Jorge Urdiales (Toyota Espanya), parlarà dels vehicles híbrids.

Entre les ponències de la segona jornada (2 d’octubre), que se centraran en les tècniques més innovadores de producció energètica, destaca “L’hidrogen com a combustible de motors”, a càrrec de Jesús Casanova Kindelán, catedràtic de Màquines i Motors Tèrmics de la Universitat Politècnica de Madrid  i “Alternatives energètiques aplicables a autobusos urbans”, per Francisco González Balmás, director de l’Àrea Tècnica del Bus de Transports Metropolitans de Barcelona.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article