Medi Ambient ja compta amb 10 cotxes híbrids en la seva flota


La flota de vehicles del Departament de Medi Ambient ja compta amb 10 cotxes híbrids de motor de gasolina amb el suport d'un d'elèctric. Una iniciativa, segons el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, que vol promoure la reducció de la contaminació i, alhora, estimular la indústria de l'automòbil.

Aquests vehicles, del model Insight de la casa Honda, tenen una mitjana d’emissions de CO2 de 101 grams per quilòmetre, i un consum de 4,4 litres cada 100 quilòmetres. Els vehicles convencionals tenen una mitjana d'emissions de 150 grams de CO2 per km, pel que a través d'aquesta tecnologia, més neta, s'estalvia una tercera part de les emissions.

4 dels cotxes donaran servei als Serveis Centrals del Departament a Barcelona, 1 als Serveis Territorials a les Terres de l’Ebre, 1 als de Tarragona, 1 als de Lleida, 1 als de Girona, 1 al Servei de Prevenció d’Incendis, situat a Santa Perpètua de Mogoda, i l’últim, al Parc Natural de la Garrotxa. Deixant de banda els vehicles 4x4, les furgonetes i els específics, el 55% dels turismes que utilitzarà el Departament seran híbrids.

Per al conseller, la situació crítica del sector de l’automoció duu implícits reptes i oportunitats per avançar cap a una societat amb un transport més sostenible i generar més i noves ocupacions. No obstant, el canvi tecnològic que això comporta respecte dels processos de fabricació dels vehicles convencionals situa aquesta realitat encara uns anys lluny.

En l’àmbit europeu, la contractació pública representa aproximadament el 15% del PIB. Això significa que si la iniciativa s'estén, la seva contribució a la sostenibilitat pot ser molt significativa.

Per la seva banda, des de l’any 2005 el Govern de la Generalitat incorpora en les seves contractacions criteris amb compromís ambiental. Especialment en l'adquisició de material d'oficina reciclable, en els serveis de neteja amb la utilització de productes de poca incidència ambiental,  o en l'adquisició d'equips ofimàtics que tinguin un consum energètic baix.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article