Noves línies d'ajut pel foment de l'estalvi energètic i les energies renovables

L'ICAEN destinarà 38 milions en ajuts a empreses, entitats i particulars


Des d’ahir dilluns, totes les empreses, entitats i ciutadans interessats en accedir als ajuts per a fomentar l'estalvi energètic i l'ús de fonts renovables es poden adreçar a l'Institut Català de l'Energia que s'encarregarà de la tramitació, valoració i adjudicació de les subvencions als projectes presentats.

De les línies de subvenció destaquen les partides destinades a la millora de l'eficiència energètica en indústries, a l'elaboració de plans de mobilitat urbana eficient o a l'estalvi energètic en edificis i enllumenat.

Pel que fa a les energies renovables, s’ha habilitat una partida de 2,2 milions d’euros per a l’aprofitament tèrmic de l’energia solar o una altra d’1,4 milions per a l’aprofitament de la biomassa per a usos tèrmics, entre d’altres.

L’ICAEN ha posat en marxa aquesta mesura amb l'objectiu de fomentar la racionalització de l’ús de l’energia, la reducció de les emissions de diòxid de carboni i dels gasos que contribueixen al canvi climàtic, i la limitació de la dependència energètica de l’exterior. En total, aquestes subvencions estaran dotades amb 37,7 milions d’euros, dels quals 32,2 milions es destinaran a impulsar actuacions en l’àmbit de l’estalvi i l’eficiència energètica, i els 5,5 milions restants a projectes d’energies renovables.

Aquestes subvencions compten amb finançament dels fons FEDER, de l’Instituto para la Diversificación y el Ahorro Energético (IDAE) i de l’ICAEN.

Més informació: ICAEN

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article