El bronzejat a través de làmpades de raigs uva tan perjudicial per la salut com el tabaquisme


El bronzejat a través de raigs uva comporta un risc de contraure càncer com el que té el tabaquisme o l'exposició a l'amiant, segons les conclusions d'un comitè d'experts de l'Organització Mundial de la Salut.

L'estudi, elaborat pel Centre Internacional d'Investigacions sobre el Càncer (IARC), avalua els riscos que  afronten les persones que s'exposen a aquest tipus de bronzejat i assenyala els nens i els joves com les franges d'edat amb major risc.

La radiació ultraviolada és classificada com a "alt risc" pels 20 científics de l'IARC, que la situen en la mateixa categoria que el fum del tabac, l'amiant o el benzè.

L'informe publicat a The Lancet Oncology, assegura que el risc de melanoma de la pell s'incrementa en un 75 per cent quan es fa ús d'aparells de bronzejat, especialment si s'inicia abans dels 30 anys. A més, diversos estudis demostren una associació entre l'ús de radiació ultraviolada que emeten els dispositius de bronzejat i el melanoma ocular (càncer de ull). "

Els experts recomanen que l'administració prengui mesures de prevenció com la prohibició del seu ús a menors de 18 anys i que els centres que ofereixen aquest servei de bronzejat siguin supervisats per personal capacitat que informi sobre els riscos que comporta aquesta pràctica.

Més informació: Timesonline

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article