Els productes ecològics poden ajudar a prevenir o superar malalties


Els aliments ecològics poden ajudar a prevenir o a la superació de malalties com les relacionades amb alteracions cardíaques o el càncer. Aquesta és una de les conclusions de la investigació realitzada dins del projecte europeu Quality Low Input Food, dedicat a investigar les avantatges i els inconvenients dels aliments que han seguit un procés de producció sense pesticides ni químics.

Les analítiques realitzades constaten que el nivell d'antioxidants, vitamines o minerals és molt superior en els vegetals ecològics que en els convencionals, segons explica Carlo Leifert, coordinador del projecte.

El QLIF ha estat finançat amb 18 milions d'euros de la Unió Europea i compta amb la participació d'investigadors de 15 països europeus.

Entre les principals conclusions del projecte, en destaca:

• Els consumidors de productes ecològics estan especialment preocupats per la presència en l'alimentació convencional d'OGM, principalment. També per la integració de pesticides en el procés o la presència d'antibiòtics a la carn, que sovint s'administren de manera preventiva. Les tres pràctiques coincideix que són prohibides en la producció ecològica.

• Una altra avantatge de la producción ecológica és la reducció significativa dels problemes ambientals causats per la contaminació dels aqüífers amb nitrats que utilitza l'agricultura convencional.

•Els aliments ecològics d'origen vegetal han presentat més contingut en matèria seca, més minerals com fòsfor, potasi, calci, magnesi, ferro, coure i zinc.

• Quant als resultats relatius als làctis indiquen un major contingut en vitamines A i E i més proporció d'àcids poli insaturats com Omega 3. La major presència d'aquests àcids en la dieta és en part responsable de la menor incidència d'afeccions coronàries i la reducció del colesterol.

L'estudi també mostra com el conreu ecològic afavoreix la conservació de la capa d'ozó, en no utilitzar bromur de metil un producte 50 vegades més perjudicial que el CFC per la capa que envolta el planeta.

Enllaç: Quality Low Input Food

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article