La inflació se situa en un 0'4% interanual


A Catalunya la inflació del mes d’abril es manté en una taxa interanual en +0,4%, augmentant en una dècima el diferencial amb l’IPC estatal i mantenint el diferencial de 2 dècimes amb la inflació de la zona euro. La distància amb la inflació estatal ve motivada pels preus més elevats del sector serveis i especialment del sector educatiu pel major pes que tenen a Catalunya els concerts educatius, segons explica el sindicat CCOO, que després de l'anàlisi de les dades oficials de l'IPC publicades avui per l'INE, considera que l'administració hauria d'estimular el consum de les famílies per afavorir la recuperació econòmica.

La inflació estatal ha estat negativa per segon mes consecutiu i no allunya el dubte sobre els riscos de deflació. Per al sindicat, la important caiguda del consum agreuja encara més el col.lapse econòmic. La retallada de consum de les famílies repercuteix també en el creixement de l’atur.

Per afrontar la situació planteja el sindicat que es mantingui la millora del poder adquisitiu dels salaris per sobre de la previsió d’inflació del BCE (2%). En especial defensa increments superiors per als sectors amb salaris estructurals baixos, i que afecten de manera directa a joves, dones i immigrants.

La millora de la cobertura de les persones en atur i assegurar la protecció social de les persones que esgotin la seva prestació, és l'altre factor que CCOO considera bàsic per a revifar el consum i l'estabilitat social.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article