La Xarxa Compra Reciclat és present a Construmat 2009


La Xarxa Compra Reciclat és present a l'edició de Construmat 2009 que, recordem es clourà aquest dissabte 25 d'abril. La XCR té un estand propi des d'on dóna a conèixer els seus productes que abasten una àmplia varietat d'estris i materials: mobiliari urbà, compostadors, àrid reciclat, paviments o fins elements de senyalització. La situació per la qual travessa el sector de la construcció ha donat encara més relleu a noves propostes basades en criteris d’innovació, sostenibilitat i reciclatge que ofereixen enguany deu empreses membres de la Xarxa Compra Reciclat des del seu punt d'informació al Saló de la construcció de Barcelona.

La Xarxa Compra Reciclat és un espai virtual de trobada entre oferents i demandants de productes reciclats, reciclables o biodegradables que pretén dinamitzar el mercat d’aquests productes. Disposa d’un catàleg amb més de 340 referències de productes reciclats i compte ampliar-lo amb els nous adherits que en vulguin  formar part.

El propòsit de la Xarxa és facilitar també vol donar suport als fabricants d'aquests tipus de productes amb la seva promoció entre entitats de considerable poder adquisitiu com ara l'Administració pública. A més, la Xarxa també dóna assessorament tècnic i facilita l'intercanvi d’experiències a l’entorn del mercat del reciclatge.

A més, el divendres 24 d’abril, a les 10 hores, es durà a terme la Jornada sobre Productes Reciclats per a la Construcció: Un Mercat Consolidat, que comptarà amb la participació de Pilar Chiva, directora del Centre Català del Reciclatge de l’Agència de Residus de Catalunya, i Javier Peña, director científic de Mater, que treballa en l’estudi de nous materials i productes.

La Xarxa es va crear l’any 2006 fruit d’un conveni entre l’Agència de Residus de Catalunya, les entitats municipalistes (Associació Catalana de Municipis i Comarques, Federació de Municipis de Catalunya, Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics i del Tractament de Residus) i el sector empresarial (Foment del Treball, Pimec i Consell General de Cambres de Catalunya).

Més informació a http://xcr.arc.cat

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article