Jornada sobre el producte local i la dinamització del territori

L'activitat s'emmarca dins de la IV Fira del Fajol de Batet de la Serra (Garrotxa)


En el marc de la IV Fira del Fajol de Batet de la Serra, el dissabte 7 de febrer tindrà lloc la quarta jornada sobre productes agroalimentaris locals. En aquesta edició es parlarà sobre "El producte local i la dinamització del territori", organitzat per la Fundació d'Estudis Superiors, entre d'altres entitats garrotxines. Es comptarà amb dues experiències de sinergia social i econòmica entre territori i productes alimentaris. Per una banda, la dels Calçots de Valls, amb la participació de Sebastià Banús, productor i membre de l'Associació de Productors i Rafel Castells, representant de la Cambra de Comerç de Valls. I per l'altra, el formatge de Cabrales, de la mà de l'alcalde de Cabrales.

Pel divendres 6 de febrer hi ha programada la projecció del documental "Semillas sagradas" i posteriorment un col·loqui conduït per Pep Nogué, assessor gastronòmic.

El fajol també conegut per gra de fajol o blat negre, es comercialitza en cru al forns de pa i a les botigues de queviures de les viles on es produeix. En forma de farina, també es distribueix a botigues especialitzades en productes dietètics i vegetarians. També es troba en forma de farinetes, conservades en aigua i sal.

Per a més informació i inscripcions us podeu dirigir a la FES, telèfon 972262128 o a [email protected]  Fundació d’Estudis Superiors d’Olot, el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa també participa en l'organització de la jornada.

Entre les diverses activitats de la FES, en destaquem un curs de "Medi Ambient i consum alimentari" que té programat per al mes de març. En les últimes dècades les societats occidentals han accedit a una alimentació abundant i variada, a la vegada que han pres consciència dels problemes ambientals. Aquesta constatació ha portat a una voluntat de reduir els impactes ambientals de les pràctiques productives i de consum, que necessàriament han de repercutir en les nostres actituds i decisions alimentàries. Un equip de 4 professionals donaran a conèixer les dimensions ambientals de la valoració del patrimoni alimentari local. La responsabilitat en les racions alimentàries o les relacions entre societat, consum i medi ambient, seran alguns dels temes que es tractaran al curs de 16 hores, i que tindrà lloc els dissabtes al matí, del 7 al 28 de març.

Aquest curs està reconegut pel Departament d'Educació, la UdG i la UOC, i la matrícula ja és oberta. Us podeu inscriure al 972262128 o escrivint a [email protected]




Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article