La crisi energètica treu el nas

Energia nuclear i biocarburants reclamen més inversió


L'organització de països productors de petroli ha advertit que si a mitjans de febrer el preu del barril de cru no arriba o supera els 50 dòlars, es veurà forçada a retallar la producció de nou. Abadalla Salem El Badri, secretari general de l'OPEP, va ser així de contundent en la seva intervenció al Fòrum Econòmic Mundial de Davos que se celebra aquests dies. El Badri reconeix que la caiguda del consum degut a la crisi és el que fa baixar els preus però també puntualitza que un enderrocament de preus com l'actual no permet invertir ni tan sols per a mantenir la capacitat de producció.

Quin és el perill d'això? L'alt mandatari de l'organisme internacional assegura que de seguir així, quan l'economia es recuperi no hi haurà capacitat de respondre a la demanda, pel que els preus ben segur que es dispararan.

El dimecres passat  Vladimir Putin, president de Rússia, va pronosticar nous encariments dels recursos energètics, coincidint amb El Badri. Rússia, és també un dels països damnificats pels baixos preus del gas i del petroli. La desinversió en la producció de petroli va ser esgrimida pel mandatari rus com a argument d'un "inevitable descens de l'oferta".

Energia nuclear i biocarburants reclamen més inversió

La propera reunió de l'OPEP és prevista per a mitjans de març, mentre tant, segons un reportatge de ElEconomista, a Davos ningú confia en què els preus del cru es mantinguin baixos al nivell actual.  Davant de la crisi energètica que s'entreveu, els defensors de les fonts alternatives d'energia han reclamat aquesta setmana a Davos més inversions per al seu sector. Per una banda, Pierre Gadonneix, president d'Électricité de France (EDF), escombrant cap a l'energia nuclear. Per l'altra, Albert Weisser, president del grup nordamericà Bunge, argumentant totes les virtuts dels biocarburants.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article