Som lo que Sembrem difon el documental "Tranxgenia"

El curt explora com la biotecnologia entorpeix el desenvolupament del model ecològic de producció i consum a Catalunya


La plataforma Som lo que Sembrem denuncia que els transgènics, sense fer gaire soroll, es troben cada vegada més presents en les nostres vides; des del camp del productor fins al plat dels consumidors.

Basat en l'experiència local de Catalunya i Aragó, aquest documental explora els diferents nodes d'acció dels transgènics (el consum, la salut, el coneixement, el sistema productiu, l'entorn) i exposa el conflicte que es desencadena quan aquesta nova biotecnologia impedeix el desenvolupament del model ecològic alternatiu de producció i consum.

Aquí podeu visionar el documental "Tranxgenia" que la plataforma Som lo que Sembrem va enviar abans de festes a tots els parlamentaris catalans per a què tinguin present els arguments i les reflexions que hi surten abans de l'inici del debat sobre la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per una Catalunya Lliure de Transgènics,

que es preveu que entri al Parlament aquest febrer. Els membres de la plataforma Som lo que Sembrem han volgut fer arribar a cadascun dels diputats els testimonis de pagesos catalans amb collites contaminades pel blat de moro transgènic, la qual cosa implica que la seva collita ja no es pot vendre en el mercat de panís ecològic, i també la pèrdua de la biodiversitat de llavors. La repetició d’aquestes situacions ha fet que pràcticament hagi desaparegut el conreu de panís ecològic a Catalunya, tot i que Som lo que Sembrem llançarà una campanya per la sembra a tot el territori aquesta primavera.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article