El Bicing canvia d'any arrodonint el preu de l'abonament a 30 euros


L'1 de gener ha entrat en vigor la nova tarifa de l'abonament anual al Bicing de Barcelona i s'encareix un 25%, passant dels 24 euros als 30. El Bicing ha estrenat l'any amb l'obertura del centre d'atenció al client, control de les estacions i de reparació de bicicletes, situat al voltant de la zona de Glòries. En concret, a la cantonada entre els carrers Castella i Bolívia, proper també al 22@ del districte de Sant Martí. El centre se situa en una nau d'uns 2.000 metres quadrats i permet tancar el que fins ara funcionava a Cornellà de Llobregat.

El Bicing ja ronda els 180.000 usuaris a la ciutat i ja arriba a totes les zones amb pendent inferior al 4%.

Un altre dels encariments anunciats en els serveis de Barcelona ha estat del de l'ATM. La targeta més utilitzada en el transport públic integrat, la T-10, val des d'ahir 7,7 euros, gairebé un 7% més cara.

D'altres productes com la T-Mes, tenen uns increments més moderats, un 3,57%, i la T-Familiar, un 3,65%. A més, el setembre es crearà la T-12, una targeta que permet viatjar als nens d'entre 4 i 12 anys per 35 euros l'any.

L'altra sector de transport, el taxi, ja va apujar preus a mitjans de desembre. Des d'aleshores les carreres des de l'aeroport fins al centre urbà ja valen 20 euros, un import arrodonit gràcies a un encariment del 33%. L'increment per als desplaçaments dins de l'àrea metropolitana és d'un 6,2%.



Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article