La CE defensa l'increment del preu de l'aigua

Considera que el transvasament de l'Ebre és un tema tancat per inviable i es mostra a favor de les de-saladores


L'edició de Castelló del diari Mediterraneo parla avui d'un nou informe sobre la sequera que esta elaborant la Direcció General de Medi Ambient de la CE. Del contingut del document al que ha tingut accés el diari en destaca el propòsit d'intensificar les polítiques d'estalvi d'aigua dels països de la conca mediterrània i recomana a l'administració apujar-ne el preu, especialment a les províncies costaneres.

Els 0,5 euros per metre cúbic que es paga a les comarques de Castelló queden curts, segons l'informe, atès que accentua les activitats agrícoles insostenibles. A banda de l'alt nivell d'urbanització que ha tingut la costa els darrers any, el diari resalta com en les zones costaneres on més ha crescut la producció de biocombustibles el consum d'aigua s'ha multiplicat. 

Les fonts a les que ha tingut accés el diari puntualitzen que la prioritat de la Comissió Europea no són els transvasaments sinó el foment de l'estalvi d'aigua i la penalització de tècniques agrícoles com el reg per inundació, encara molt estès en el sector del cítric de Castelló. Quant al transvasament de l'Ebre el tema està tancat "perquè així ho va voler el govern espanyol i la Comissió Europea no s'ha plantejat en cap moment de rescatar-lo".


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article