L'Agència de Residus subvenciona un projecte per evitar envasos d'un sol ús a l'Autònoma

Només a la UAB, cada curs es consumeixen 1,5 milions d’ampolles d’aigua d’un sol ús i un milió de gots de plàstic


L’Agència de Residus de Catalunya ha subvencionat el disseny, la fabricació i la distribució d’un envàs reutilitzable de plàstic que porta incorporat a la seva base un got, que s’anomena “gotimplora” (got + cantimplora), i que és iniciativa de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). L’objectiu de la gotimplora és promoure l’ús d’envasos reutilitzables entre la comunitat universitària i esdevenir una alternativa a les ampolles i als vasos de plàstic d’un sol ús. Entre els cursos 2007-2008 i el 2008-2009, s’han distribuït unes 35.000 unitats entre estudiants, professors i personal d’administració de la universitat. L’Agència de Residus de Catalunya ha assumit 100.000 euros d’aquest projecte.


La gotimplora esta destinada a ús alimentari, i està integrada per materials plàstics que tenen un cicle de vida molt llarg. Pot contenir tant begudes fredes com calentes, i té una alta resistència tèrmica.

La reutilització és una de les principals finalitzats de l'estri. Segons els seus promotors, el got es pot utilitzar en màquines expenedores de cafè i altres begudes calentes que tinguin activada l’opció sense got. D’altra banda, tant el got com la cantimplora es poden omplir amb facilitat a les diverses fonts d’aigua dels edificis universitaris. Paral·lelament a la distribució de la gotimplora, la UAB disposa de diversos sistemes de fonts d’aigua que ha passat per tractaments que milloren les seves característiques, com ara el filtre de carbó actiu.

Les avantatges són nombroses, els impulsors del projecte asseguren que si a la universitat només s’utilitzés la gotimplora, s’estalviarien 2 milions de litres d’aigua, es deixarien de produir més de 25.000 kg de plàstic, i s’evitaria l’emissió de 232,6 tones de CO2 a l’atmosfera

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article