El dèficit de la tarifa elèctrica ja és del 31% i el govern es nega a resoldre'l


En poc més de 15 segons el ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, ha desqualificat la proposta de la Comissió Nacional de l'Energia que dirigeix la catalana Mayte Costa, amb quatre adjectius: irracional, còmica, bàrbara i "variopinta". El cas és que la CNE havia proposat augmentar el preu de l'electricitat un 31% de mitjana per poder atendre l'anomenat "dèficit tarifari", una vella reivindicació del sector elèctric. Les companyies es queixen del manteniment d'aquest desequilibri que fa que els consumidors paguin l'electricitat al preu que fixa el govern i no al real, com passa per exemple amb el petroli o el gas.

El desajust va començar durant el mandat de José Maria Aznar i, des d'aleshores, cada vegada que hi ha un intent d'ajustar el preu del kw/h a la realitat, a algú li tremolen les cames, com ha estat el cas.

La diferència entre el que es paga i el que val no la paga ningú? Dit d'una altra manera: reben alguna compensació les companyies elèctriques per aquest desajust de les tarifes, i la resposta, per obvia, no deixa de ser sorprenent: Sí.

És a dir,  a la pràctica les companyies cobraran aquest 31% que proposa Mayte Costa però tard, amb interessos de demora, i sense la llum dels focus. 


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article