La crisi podria encarir també el preu dels aliments malgrat la collita rècord


Aquest any s'espera una producció record de cereals a nivell global però, tot i així, l'Organització per a l'Alimentació i l'Agricultura de Nacions Unides (FAO) adverteix que l'impacte de la crisi financera en el sector agrícola podria també augmentar el preu dels aliments al llarg de l'any vinent, segons un informe elaborat per l'organisme.

L'augment de la producció de cereals s'ha produït en els països desenvolupats on els agricultors poden assimilar més be l'increment dels preus. Malgrat la collita històrica d'aquest any i del darrer descens del preu del menjar, si es mantenen les condicions de volatilitat derivades de la crisi financera, podria tornar l'increment de preus exagerat que es va produir en l'última campanya.

La crisi  financera dels darrers mesos ha afavorit el descens dels preus, contribuint a restringir els crèdits i  crear incertesa en les previsions de la propera campanya, de manera que molts agricultors han pres mesures molt  poc arriscades a l'hora de sembrar.

L'informe elaborat per la FAO adverteix que l'agricultura mundial també tindrà problemes a llarg termini que caldria començar a afrontar ara, com són les restriccions de l'aigua i de la terra, la minva en la inversió d'infraestructura rural i investigació agrícola i la poca adaptació al canvi climàtic.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article