Les cooperatives d’oli d’oliva veuran compensades algunes de les pèrdues per la sequera persistent

La mesura arriba després d’una llarga reivindicació del sector


En el marc de sequera persistent del país, s’està produint una davallada de la collita d’oli d’oliva. La mitjana històrica en la producció d’oliva a Catalunya se situa en 31.700 tones i la campanya 2022-2023 va caure fins a les 15.000 tones, per sota de totes les previsions. A més, aquesta davallada, va coincidir amb un important increment de costos dels quals van haver de fer front les cooperatives de l’àmbit.

En aquesta línia, el sector d’oli ha registrat pèrdues d’un 50% inferior a la mitjana,  marcant així la pitjor campanya en vint anys, amb una caiguda de la producció a 15.000 tones.

El portaveu d’oli d’oliva de la Federació de Cooperatives Agràries, Toni Galceran, ha explicat en declaracions a Jornal.cat que “volem que les cooperatives d’oli d’oliva recuperin una part de les pèrdues d’aquest període de crisi causada per  la sequera, les onades de calor i la pujada de preus”. 

Consegüentment, el Departament d’Acció climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha respost a la llarga reivindicació de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i publicarà l’ordre que regula els ajuts destinats a compensar les pèrdues de les almàsseres que produeixen i comercialitzen oli, i que també han patit en la facturació, com a mínim del 30%, en relació amb la mitjana dels cinc anys anteriors.


 

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article