L’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental acompanya més de vint cooperatives al llarg del curs 2022-23

L’organització impulsa activitats per a més de 1.150 persones


L’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental és un dispositiu territorial que va néixer fa sis anys per a fomentar els valors i principis de l’economia social i solidària en l’organització del treball en el Vallès Oriental. Al llarg del curs 2022-23, ha acompanyat 23 cooperatives i 34 entitats amb altres fórmules jurídiques. A més, ha impulsat diverses iniciatives en forma d’esdeveniments i formacions per a més de 1.150 persones.

L’Ateneu fomenta un model d’economia transformadora amb la finalitat de generar riquesa i ocupació estable i de qualitat. D’aquesta manera, ofereix un conjunt de recursos a la ciutadania amb interessos en el món de l’economia social i solidària, el tercer sector i les cooperatives. Aquests serveis es tradueixen en proporcionar informació, orientació, formació, acompanyament i assessorament.

L’acompanyament i assessorament a entitats i cooperatives és un dels  pals de pallers de l’ateneu cooperatiu del Vallès Oriental. Durant aquest últim any trobem que ha acompanyat cooperatives i entitats com L'Eixida Cultura; Granollers Pedala; La Fresca; Grupdem; Neu al Carrer; Gemec; Espai Nacre; Cluster  Craft Beer; Associació Binomis; La Tramolla (escola d'arts escèniques); Sauló Vinyes i Pins;El Polell; Associació Sean Games; Boreal Comunicació Accessible; Cinc Quarteres;Ichik;La Clau.

La coordinadora de l'Ateneu, Caterina Riera Panadès, ha explicat en declaracions a Jornal.cat "des que l'ateneu va començar a operar el 2017 hem fet una gran tasca d'enxarxament entre els projectes del territori perquè es coneguin i intercooperin". Afegeix: "hem organitzat una jornada oberta anomenada trobada singular amb més de 30 entitats de diversos sectors: cures, agroecologia, consum.. per crear aquest espai de treball conjunt"

Els projectes i les accions impulsades des de l’Ateneu van dirigides a persones emprenedores, projectes emergents, gestories i assessories, associacions cooperatives i entitats de l’Economia Social i Solidària. També alumnat de cicles formatius i universitats i personal de les administracions públiques.

 

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article