La tarifa del taxi de Barcelona s'apuja un 6,2%


La mitjana d'increment de les tarifes dels taxis de Barcelona serà del 6,2%, gairebé dos punts per sobre de l'IPC. D'aquesta manera s'arrodoneix la baixada de bandera dels dies feiners i passa de 1,8 euros a 2, mentre que el preu per quilometre passa de 0,82 euros a 0,86. Un dels serveis que ha enregistrat més encariment (33,3%) és la carrera mínima centre urbà -  aeroport i viceversa, que passa dels 15 als 20 euros.  Sortir de Sants i de Fira Barcelona mantenen el recàrrec de 2,10 euros.

L'Imet (Institut Metropolità del Taxi) ha argumentat l'increment que s'aplicarà a partir del 13 de desembre, en base als alts costos que pateix el col.lectiu degut als preus dels carburants. Les noves tarifes encara han de ser ratificades per la Generalitat.

L'estudi anual que elabora la federació de consumidors Facua publicat el setembre passat assenyalava Tarragona com la ciutat que té el servei de taxi més car
de l'Estat. En la taula comparativa, els taxistes de Tarragona cobren 3,70 de baixada de bandera, 1,70 euros per sobre del que ara cobraran els de la ciutat comtal.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article