La Comunalitat Urbana de Salt crea quasi una quarantena de llocs de treball en dos anys

Som de Salt ha organitzat activitats per a més de 1.600 persones


La Comunalitat Urbana de Salt va néixer fa dos anys per tal d’enfortir i potenciar les xarxes econòmiques locals. Al llarg d’aquests primers 24 mesos de vida, ha generat 36 llocs de treball (6 directes i 30 indirectes) al municipi. A més, ha impulsat 225 iniciatives en forma  de tallers, cursos, formacions, acompanyaments, reunions o jornades per a més de 1.600 persones.


Som de Salt treballa en cinc àmbits: cultura, tèxtil, agroecologia, mobilitat i residus. En aquesta línia, ha activat i acompanyat diverses iniciatives, com per exemple, L’INEVITABLE, el festival d’arts comunitàries de Salt; l’acompanyament a l’Associació de Cosidores de Salt;  el suport al taller obert de reparació de bicicletes; l’acompanyament a la creació de l’associació Comucleta o l’empoderament de dones d’orígen gambià, impulsant l’agroecologia a les hortes de Salt.
 

La tècnica de Som de Salt, Laura Capdevila Jericó, ha explicat en declaracions a Jornal.cat “després de dos anys de projecte, destaco el treball comunitari i la iniciativa de la ciutadania de proposar activitats per donar resposta a les seves necessitats”. A més, afegeix “assenyalo l’acompanyament al projecte d’emprenedoria de les cosidores de Salt perquè són unes dones treballadores que volen crear una cooperativa de costura”.

La Comunalitat és dirigida per una governança transversal amb quatre assemblees generals: entitats saltenques, participants d’accions de la Comunalitat, entitats activadores i persones a títol individual. 

El projecte és finançat amb unes ajudes econòmiques bianuals per la Generalitat que van començar després de la pandèmia amb l’objectiu d’enfortir l’economia de proximitat als barris i impulsar nous projectes d’ajuda mútua de la mà del teixit veïnal i associatiu. 

 

Som de Salt

Som de Salt és una de les 22 Comunalitats Urbanes existents a Catalunya. Salt és un dels pobles amb més associacions i entitats de Catalunya i des de la Comunalitat es vol donar espai i veu a tots aquests agents socials per construir un territori més sostenible, igualitari i just.

La Federació d’Entitats Socioculturals és l’entitat encarregada d’acollir aquest projecte conjuntament amb l’associació Milfulles, la Cooperativa La Copa, la cooperativa de comunicació Glam.coop i l’Ajuntament de Salt.





 

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article