Igualada tindrà el primer habitatge cooperatiu després de la rehabilitació d’un edifici modernista d’inicis del segle XX

La cooperativa La Torreta impulsa el projecte per oferir una alternativa habitacional a un preu assequible


La cooperativa La Torreta ha guanyat el concurs públic, convocat per l’Ajuntament d’Igualada, per rehabilitar l’antic edifici industrial De Punt, situat a l'avinguda de Balmes. El projecte consta de 12 habitatges cooperatius a la primera i segona planta de l'immoble, i a la planta baixa i al soterrani espais comunitaris, com ara un menjador i una àrea de serveis. L'objectiu és que les obres comencin aquest setembre i durin fins el 2026.

L’acord signat és en règim de cessió d'ús de l'habitatge per un període de 75 anys. L’edifici va ser construït el 1950 i forma part del catàleg arquitectònic de la Generalitat. 

El projecte publico-cooperatiu aposta per un model d'habitatge cooperatiu en cessió d’ús per oferir una alternativa al model tradicional, és a dir, compra o lloguer. Per això, es basa en l'organització cooperativa i sense ànim de lucre per proveir d’habitatge digne a un preu assequible per a les persones sòcies. Es tracta d'un model que vol incidir en la transformació social amb l'impuls de l'economia solidària i sostenible que posa al centre el benestar i cura de les persones i el medi ambient.

la-torreta-habitatge-cooperatiu-cessio-us-igualada
A la presentació es va destacar la composició dels habitatges, així com la quantitat i qualitat dels espais d’ús comunitari que tindrà l’edifici, per tal de promoure la vida en comú | La Torreta

La iniciativa rep una subvenció de 370.000 euros procedents dels fons Next Generation. També compta amb els fons propis que aporten les sòcies de la cooperativa, que superen el 25% del cost total del projecte, que s’estima en més de 2 milions d’euros. A més, per fer-ho possible es compta amb el suport tècnic de La Dinamo, així com de les cooperatives Taller 11, Quatre Cantonades i La Ciutat Invisible, que ajudaran a la materialització del projecte des de diferents àmbits.

La Torreta 

La Torreta és una cooperativa d'habitatge que neix amb la finalitat de construir alternatives habitacionals a Igualada. És un projecte d'autoorganització, autònom i autogestionat per les sòcies de la cooperativa, que vol contribuir a desmercantilitzar el mercat de l'habitatge.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article