El millor projecte cooperatiu del Maresme rebrà 3.000 euros de la mà de l’Ajut Pepa Maca

CoopMaresme, entitat impulsora de les ajudes, busca enfortir la intercooperació i la consolidació del mercat social de la comarca


L’Ajut Pepa Maca, impulsat per l’Ateneu Cooperatiu del Maresme, premiarà el millor projecte cooperatiu amb un total de 3.000 euros, a més d’una oferta formativa i d’acompanyament. El període per presentar les candidatures tanca dilluns, 15 de maig.

Les ajudes Pepa Maca, impulsades per CoopMaresme, volen contribuir a l’enfortiment de l’economia social i solidària de la comarca, promovent la creació de cooperatives, per tal que creixi el teixit cooperatiu, es segueixi generant mercat social i es creïn noves pràctiques transformadores.

El projecte escollit rebrà l’ajut econòmic en dues parts, els primers 1.000 euros es destinen a la constitució de la cooperativa i els altres 2.000 a la dotació de capital social. A més, els integrants del projecte rebran assessorament tècnic a l’inici per tal que puguin desenvolupar la seva activitat de forma autònoma.

D’altra banda, el jurat estarà format per cinc membres de Coop Maresme i les seves entitats agrupades, barrejats de forma mixta per garantir l’eficàcia del procés, i per una persona del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, tal i com s’estipula a les bases.

A l’hora d’escollir el projecte guanyador, el jurat valorarà tres aspectes: els criteris segons objectius comuns, els criteris de sostenibilitat i la justificació. Els objectius comuns estan dividits en set punts, entre els quals hi ha l’arrelament territorial, l’economia de proximitat, la participació igualitària, les iniciatives feministes i posar les persones al centre, valors alineats amb l’economia social i solidària.

L’Ateneu Cooperatiu del Maresme, entitat impulsora de les ajudes, té la missió de construir un model basat en els principis del cooperativisme per garantir una societat justa, solidària i persones lliures. Mitjançant l’Ajut Pepa Maca busca projectes que s’alineïn amb les seves línies estratègiques per tal de contribuir en aquesta missió.

Els premis porten el nom de Pepeta Agramunt i Costa, coneguda popularment com a Pepa Maca, una treballadora del sector tèxtil i sindicalista de la CNT. Agramunt va liderar vagues a Mataró, entre el 1946 i el 1947, en defensa del cobrament íntegre del sou acordat amb la patronal que era de quinze duros.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article