La Cooperativa Reboll crea espais segurs d’aigua per a la fauna de la Conca de Barberà

El projecte ‘Basses amigues’ busca ser una alternativa als problemes que la sequera suposa pels animals


La Cooperativa Reboll ha presentat aquest mes de març el projecte ‘Basses amigues’, per tal de crear punts d’aigua segurs per a la fauna dels espais naturals de Vimbodí i Poblet i Montblanc, a la Conca de Barberà.

El projecte, presentat el Dia Mundial de l’Aigua, recupera o construeix punts d’aigua en zones necessitades, com a resposta a la sequera actual i, sobretot, de cara a l’estiu. L’entitat busca, a través de la iniciativa, “retornar part dels beneficis obtinguts gràcies a l'entorn, en el que es coneix com a turisme regeneratiu”, com ha assegurat Joan Cartanyà, membre de la cooperativa, en declaracions a Jornal.cat.

La primera fase de la iniciativa compta amb dues actuacions. La primera, al barranc del Mas d’en Llort, a Montblanc, havia de tenir lloc el passat mes d’abril, però finalment es realitzarà el divendres 5 de maig. Entre altres accions, es preveu instal·lar una rampa de doble pendent perquè els animals no tinguin la possibilitat de quedar atrapats i morir ofegats, com ha passat en anteriors ocasions.

La segona actuació es durà a terme al barranc de Castellfollit, al Paratge Natural de Poblet a l’Espluga de Francolí, i s’hi preveu dur a terme la recuperació d’una font i la construcció d’un abeurador a sota d’aquesta. Ambdues actuacions compten amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.

La cooperativa també organitza visites per a l’observació d’ocells, mitjançant l’ús d’aparells òptics | Cooperativa Reboll

La Cooperativa Reboll, fundada el 2020, està formada per persones formades en els camps de la biologia, la geologia, l’enginyeria forestal i les ciències ambientals que treballen conjuntament per oferir serveis relacionats amb el medi natural. Aquests poden ser activitats d’ecoturisme, accions d’enfortiment d’equips, educació i divulgació ambiental o estudis i projectes sobre qüestions relacionades amb la naturalesa i la seva gestió eficient.

L’entitat encara el futur amb intenció de continuar promovent una gestió sostenible dels recursos naturals de la Conca de Barberà i de les comarques veïnes. Joan Cartanyà també ha comentat que la cooperativa té la intenció de “col·laborar amb escoles per a conscienciar sobre la importància dels espais naturals”, a través d’activitats on l’alumnat pugui ajudar en la preservació d’àrees concretes del territori.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article