El Síndic vol evitar el desproveïment de les farmàcies


El Síndic suggereix a Salut que caldria legislar per evitar situacions de desproveïment a les farmàcies, com les que s’han produït últimament i, de manera puntual, en determinats medicaments. Aquesta legislació hauria de preveure l’exigència d’unes existències mínimes en els magatzems de distribució i l’obligació d’aquests de complir condicions específiques destinades a evitar situacions de desproveïment.

El Síndic ha recordat que altres comunitats autònomes com Castella-La Manxa, Canàries i La Comunitat Valenciana ja han efectuat aquest desplegament normatiu per assegurar el subministrament a les farmàcies.

El Síndic va obrir una actuació d’ofici després de tenir coneixement que hi havien problemes puntuals de subministrament de determinats medicaments a les farmàcies. Després de verificar que el Departament de Salut havia actuat normalment i de forma adequada ha cregut convenient suggerir l’acció legislativa a fi de reforçar les garanties de subministrament i d’accés efectiu dels ciutadans als medicaments.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article