El Parlament insta el Govern a prohibir la venda i distribució d'envasos i utensilis de plàstic d'un sol ús el 2021

La comissió de Medi Ambient aprova que l'executiu català impulsi mesures per "afavorir" el reciclatge d'aquests residus


El Parlament ha aprovat instar el Govern que a partir de l'1 de gener de 2021 es prohibeixi a Catalunya la venda i distribució gratuïta de plats, coberts, gots, tasses i safates de plàstic d'un sol ús.

La iniciativa parlamentària del grup CatECP aposta perquè en la futura llei de residus i recursos també s'impedeixi, a partir de la mateixa data, la venda de càpsules de cafè d'un sol ús fabricades amb materials no reciclables així com els productes que continguin o produeixin microplàstics o nanoplàtics i les versions no recarregables d'encenedors, maquinetes d'afaitar i cartutx d'impressora. La comissió de Medi Ambient ha apostat perquè el Govern estableixi "mesures" per afavorir el reciclatge en l'ús de material compostable.

La comissió ha donat llum verda, però, a permetre "només" la comercialització de palletes per a begudes, bastonets per les orelles i de caramels fabricats amb materials compostables. També ha apostat per reduir de manera "substancial" la comercialització d'aliments envasats en safates i embalatges de plàstic.

Font:ACN

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article