L'ajuntament de Palamós assegura que aturar les obres a la Pineda d'en Gori "és impossible"

La plataforma contrària a la construcció dels dos edificis en aquest paratge natural s'ha manifestat aquest diumenge pel centre del municipi

L'Ajuntament de Palamós (Baix Empordà) assegura que "és impossible" aturar les obres que s'estan fent a la Pineda d'en Gori, i que inclouen aixecar dos edificis de 24 apartaments de luxe cadascun. L'alcalde de la localitat, Lluís Puig, ha assegurat que "respecten" que la plataforma Salvem la Pineda d'en Gori porti al TSJC el cas, però deixa clar que des del consistori no hi poden fer "res més".

'Entenc perfectament que els veïns vulguin aturar-ho, però amb la llei a la mà nosaltres no podem anar més enllà. Si creuen que la via judicial ho pot parar nosaltres ho respectem", ha dit Puig. Procés judicial a banda, des de l'entitat ecologista han deixat clar que "seguiran lluitant" per aturar el projecte. De fet, aquest diumenge van organitzar una manifestació que va anar des de l'Ajuntament a la platja, i que va congregar prop de 200 persones.

Davant de les queixes de l'agrupació ecologista per la tala indiscriminada d'arbres de la zona, l'Alcalde mostra el seu desacord i assegura que s'han trasplantat moltes espècies autòctones en altres zones per tal de "no perdre la biodiversitat".

Una altra queixa de la plataforma és que la informació no era del tot accessible i creuen que hi ha "certs punts" que "esquiven el POUM". De fet, el portaveu de Salvem la Pineda d'en Gori, Pau Bosch, va anunciar que farien al·legacions al projecte al entendre que no es respectava la llei, especialment pel què fa al volum edificable.

L'alcalde també ha recordat que han recuperat "una part del terreny", i que el fet que no s'inclogués aquesta zona dins de l'espai protegit, no va ser una decisió del consistori. El projecte, que preveu aixecar 48 habitatges de luxe, continua el seu curs i, si no hi ha cap impediment judicial, les obres acabaran d'aquí un any.

Font: ACN


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article