El confit de Pota Blava, moniato, prunes i vermut Tarrida, el plat favorit dels catalans

El plat ha estat el guanyador del concurs organitzat per la revista Cuina i és obra de la xef Susana Aragón


El resultat del concurs, organitzat per la revista Cuina, es va anunciar ahir, diumenge 19 de novembre, al migdia durant el Fòrum Gastronòmic de Girona, que se celebra fins demà dimarts.

El confit de Pota Blava, moniato, prunes i vermut Tarrida, és el guanyador del concurs “El plat favorit dels catalans”, organitzat per la revista Cuina. El plat és obra de la xef Susana Aragón del restaurant Cèntric Gastrobar del Prat de Llobregat. El resultat del concurs, organitzat per la revista Cuina, es va anunciar ahir, diumenge 19 de novembre, al migdia durant el Fòrum Gastronòmic de Girona.

En total, el plat de Pota Blava ha rebut 14.926 vots. El segon classificat han estat les mandonguilles de peus de porc i avellana amb sípia del restaurant Color d'Olor de Poma de Reus. Abans que es fessin públics els resultats, els dos finalistes van realitzar un showcooking, elaborant la recepta en directe, per explicar les característiques del plat que presentaven a concurs.

En aquest concurs, s’hi havien presentat plats elaborats per 22 restaurants d’arreu de Catalunya, tots ells elaborats amb productes de qualitat catalans reconeguts amb els segells de DOP (Denominació d'Origen Protegida) i IGP (Indicació Geogràfica Protegida). El plat de Pota Blava del Prat (en representació de la IGP Pollastre i Capó del Prat) està apadrinat per la xef Carme Ruscalleda.

El concurs organitzat per la Revista "Cuina”, en col·laboració amb Catalunya Ràdio, està patrocinat per Casa Ametller i Ametller Origen, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat i Estrella Damm. També compta amb la col·laboració del Fòrum Gastronòmic de Girona, Mas Uniformes i la Federació Catalana d'IGP i DOP.

El pollastre Pota Blava, protagonista de la 44edició de la Fira Avícola

El pollastre Pota Blava, juntament amb la Carxofa Prat, símbols de la gastronomia local, tornaran a ser ben aviat els protagonistes de la 44 edició de la Fira Avícola del Prat, que se celebrarà del 15 al 17 de desembre.

Aquesta cita anual s’ha convertit en una fira de referència arreu de Catalunya, juntament amb la del gall de Vilafranca del Penedès.

Enguany la fira se celebra per primera vegada a La Granja de la Ricarda, espai emblemàtic del Prat de Llobregat, amb una superfície de 19.000 m2. La fira acollirà prop de 150 expositors de productes avícoles, agrícoles i ramaders d’arreu del país. A més, els visitants podran gaudir de la gastronomia local a Fira Tapa Pota Blava.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article