La nova marca turismeindustrial.cat farà difusió d'espais recuperats del patrimoni industrial català

La Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC) presenta el portal coincidint amb el Dia Internacional del Turisme


El Dia Internacional del Turisme enguany se centra en el turisme sostenible, el nou portal TurismeIndustrial.cat ens ajuda a descobrir, comprendre i viure espais recuperats del patrimoni industrial del territori català. Aquesta web també llança una secció d’Experiències per fer reserves de manera més còmoda i ràpida

Aquest dimecres 27 de setembre s'ha celebrat el Dia Internacional del Turisme, la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC) ha fet coincidir la commemoració amb la presentació del web TurismeIndustrial.cat, el portal amb la major oferta de turisme industrial a Catalunya.

TurismeIndustrial.cat és la marca comercial de la XATIC que agrupa 41 municipis catalans amb gairebé 80 equipaments que permeten conèixer a fons la revolució industrial catalana i, amb ella, la transformació del territori i de la societat de la Catalunya contemporània. Actualment ja té més d’1.000.000 de visites anuals.

TurismeIndustrial.cat també llança la secció Experiències, un espai que permet gestionar les reserves de manera més còmoda i ràpida. En aquest espai s’inscriuen les propostes que la Cooperativa Fent País ha creat per encàrrec de la XATIC. Totes les propostes de Fent País tenen dos elements en comú: el compromís social de totes les empreses que formen part de les experiències i l’interès per descobrir el territori propi d’una manera propera i respectuosa. De fet, totes les empreses i entitats que participen a ‘Fent País’ signen un certificat de compromís amb un triple vector: l’econòmic (afavorint l’economia de proximitat i duent a terme pràctiques responsables de gestió econòmica), l’ambiental (evitant impacte paisatgístic i incentivant la conservació de l’entorn) i el social (condicions laborals dignes, reforç del teixit associatiu i respecte a l’ús del català).

Les primeres Experiències de Fent País a TurismeIndustrial.cat són a Palafrugell, Bellmunt del Priorat, Torrelavit, Tàrrega i Castellar de N’Hug.

L’oferta turística i cultural de TurismeIndustrial.cat permet que els visitants puguin explorar una Catalunya diferent, amb activitats per a tota la família: recórrer les galeries d’una mina de carbó o d’una muntanya de sal, contemplar el modernisme d’una antiga colònia tèxtil, viure en primera persona el procés d’elaboració del cava o visitar un antic molí on es fabricava paper. En definitiva, conèixer en els espais originals, el passat, present i futur de processos productius de tota mena.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article